Android ve IOS Uygulamanızı Kendiniz Yapın

A

Blogger’ların hiç kuşkusuz okunmama ya da yazılarını her platforma ulaştıramama gibi bir sorunu var. Özellikle WordPress kullanan arkadaşlar mobil platformlarda yeni temalar ile birlikte bu sorunu aşmış gözüküyor. Ancak Mobil tasarım da yetmez ben mobil yazılım yapmak istiyorum ancak hiç kod bilmiyorum diyorsanız çaresi bu yazıda. Hiçbir kod bilmeden Android ve IOS için kendi uygulamanızı geliştirebilirsiniz. Bu şekilde blogunuzda ya da sitenizde yazdığınız yazıları anında uygulamalarınızda paylaşabilir, kurumsal ya da kişisel websitenizi mobil platformlarda da aktif edebilirsiniz. Masaüstü kullanıcıyı geçen bu mobil dünyada artık siz de yer alabilirsiniz.

Kod bilmeden de uygulama geliştirebileceğiniz bir çok platform var, ancak bana göre en iyisi olan Conduit Mobile’dan bahsedeceğim. Conduit Mobile ile tek tık ile kullanıma hazır, çarpıcı mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Uygulamanın nasıl yapılacağından da biraz bahsetmek gerek sanırım. Bunun için Conduit Mobile’a girdikten sonra Create App butonuna tıklıyoruz. Create App butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bir pop-up pencere açılacak, burada sizden Facebook Sayfanız ya da Websitenizin URL adresi ile birlikte kategori istenecek. Bunları tamamladıktan sonra Create App diyerek devam ediyoruz.

conduit2İlk olarak uygulamanızın otomatik olarak önizlemeli bir tasarımını göreceksiniz. Great Let’s Go diyerek devam ediyoruz. Daha sonra ok ile gösterilen butonlara tıklayarak tasarımınızı editlemeye başlayabilirsiniz. Conduit Mobile’ın en güzel özelliği bana göre varsa blogunuza ait facebook sayfası ve twitter adreslerini de anlık aktarabileceğiniz sayfalar ekleyebilirsiniz. Burada karşınıza üstünde 3 adet sekme olan bir tasarım sayfası çıkacak. Yukarıda bulunan “Content” “Style” “Edit” sekmelerini de kullanarak uygulamanızı şekillendirebilirsiniz. Content ile butonlarınızı ve sayfalarınızı ekleyebilir, Style ile uygulamanızın logo kısmını, temasını ve renk paletlerini ayarlayabilirsiniz. Navigation sekmesi ile uygulama butonlarınızın nasıl olacağını belirleyebilirsiniz. Info sekmesiyle ise uygulamanızın başlangıç ekranı tasarımını, ismini, dilini ve iconunu ekleyebilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra, uygulamanızın hangi platformlar için yapıldığını düzenlemek için sağ üstte bulunan tablardan istediğinizi seçerek uygulamanızı export edebilirsiniz. Tabiki uygulamanızı AppStore ya da Google Play’de yayınlayabilmek için buralarda developer hesabı açmanız gerekmektedir. Play için 25$ olan developer hesabı AppStore için 99$ olarak belirlenmiştir. Ancak Android için yaptığınız uygulamayı Conduilt Mobile’dan download edip kendiniz paylaşabilirsiniz.

Benim blog uygulamamı buradan indirebilirsiniz. Siz de tasarımlarınızı yorum kısmından paylaşırsanız inceleme fırsatım olabilir.

 

 

6 Yorum

Yazar: İsa Ateş