En iyi infografik araçları

E

Bilen bilir infografik hazırlamak biz grafikerler için bile meşakatli bir iştir. Her ne kadar elimizle yapma keyfini vermese bile infografikleri hazırlamak için online araçlar da mevcuttur. Bu araçlar ile kolayca grafik editörlerini kullanmayı bilmeseniz de infografik hazırlayabilirsiniz. Böylece sunumlarınızı daha etkili hale dönüştürmeniz de mümkün olacaktır. Infografikler ile sosyal medya pazarlamasında başarılı olmanız, bilgiyi düzenli bir şekilde iletmeniz daha mümkün hale gelecektir. Infografikler kullanıcı dostudur, okumayı sevmeyen görsel iletişimi seven insanlara daha kolay ulaşmanızı sağlayan salt öz bilgi içeren araçlardır.

Konuya geçmek gerekirse bu yazıda sizlere ortalama bir internet kullanıcısın bile kolayca infografik hazırlayabileceği online araçlardan örnekler vereceğim. Bu araçlar ile dakikalar içerisinde görsel anlamda zengin içerikli infografikler oluşturabilirsiniz.

1.Infogr.am

infogram

Şimdiye dek 800 bin’in üzerinde infografik yaratılan ücretsiz bir platform. Kullanıcı dostu arayüzü ile kullanımı oldukça kolaydır. 30’dan fazla grafik seçenekleriyle öne çıkmakta. Dahili tablo özelliklerinin yanı sıra XLS ve CSV dosyalarınızı da sisteme import edebiliyorsunuz. Bu aracın en önemli özelliği ise oluşturduğunuz infografikleri ister PNG isterseniz de PDF olarak bilgisayarınıza indirebiliyor olmanızdır. Bu şekilde infografikleri sosyal medya hesaplarınızda, kişisel bloglarınızda ya da kurumsal sitenizde kolayca paylaşabilirsiniz.

2.Visual.ly

visually1-600x290

Visual.ly infografik oluşturmanın yanında infografiklerin aynı zamanda paylaşıldığı da bir araçtır. Visual.ly ile ihtiyacınız olan infografiği 35.000’den fazla tasarımcının bulunduğu bu toplulukta oluşturabilirsiniz.

3.Easel.ly

Ressam sehpası anlamına gelen “easel” ve kolaylıkla anlamına gelen “easily” kelimelerini karıştırarak oluşturdukları sistem üzerinde tek yapmanız gereken, bir tema seçip onu özel tuvale sürüklemek ve orada kendi yazılarınızı, resimlerinizi, renklerinizi ve şekillerinizi eklemek. itirdiğiniz zaman çalışmanızı kaydediyor ve bilgisayarın başından bir infografik sanatçısı olarak kalkıyorsunuz.

4.Piktochart

 

Piktochart, hem ücretsiz hem de ücretli seçenekler sunuyor. Ücretsiz seçenek 7 farklı tema verirken, kredi kartı bilgisi de istemiyor. Ancak infografiklerinizi iyileştirmek isterseniz, ücretli seçenek ile yüzlerce yaratıcı temaya sahip olabiliyorsunuz.

5.TimelineJS

Bir Google tablosu kullanan TimelineJS; Facebook, YouTube, Flickr, Twitter, SoundCloud ve diğer sosyal ağlara bağlanma özelliğine sahip. Google tablonuzda bir “timeline” oluşturup, fotoğraflar, videolar ve sosyal ağ paylaşımlarını ekledikten sonra, bu tabloyu TimelineJS aracılığıyla ürün veya markanızın geçmişini ve ilerleyişini eğlenceli bir şekilde gösterebileceğiniz bir infografiğe dönüştürebiliyorsunuz.

 

 

Yorum Ekle